«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η ανατροπή της απόφασης για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Lana εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια υπόθεση μείζονος σημασίας, που επιβάρυνε τη διεθνή εικόνα τόσο της χώρας όσο και της ελληνικής ναυτιλίας, ειδικά στη Μέση Ανατολή, ενώ οδήγησε στο να τεθούν σε κίνδυνο ζωές σε ελληνόκτητα πλοία, σε συνέχεια των απαράδεκτων ιρανικών αντιποίνων».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για «παλινωδίες της κυβέρνησης του “πιστού και δεδομένου” Μητσοτάκη» που «εκθέτουν καθημερινά τη χώρα, μετατρέποντάς την σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και διακινδυνεύουν τις διπλωματικές της σχέσεις και την ελληνική ναυτιλία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως είναι ενδεικτικό το γεγονός «ότι αυτήν τη στιγμή τα δύο πλοία στα οποία έχει γίνει η μετάγγιση του ιρανικού πετρελαίου είναι μπλοκαρισμένα στον Πειραιά, με τον πλοιοκτήτη να μιλάει δημόσια για απόφαση που είναι ”100% πολιτική” και για εντολή των επιθεωρητών να βρουν ζητήματα για να αποτρέψουν το απόπλου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ”αλλάξει γνώμη” με τους Έλληνες εφοπλιστές να ”έχουν βρεθεί στη μέση”».

«Τι θα πει σήμερα ο κ. Οικονόμου, ο οποίος δήλωνε ότι ”οι ενέργειες που έγιναν, έγιναν με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις της χώρας”;. Ή ο κ. Μητσοτάκης που τόνιζε πόσο σημαντική δύναμη είναι η ελληνική ναυτιλία την οποία πρέπει να στηρίζουμε έμπρακτα;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr