Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέγνωσε νωρίς το βράδυ, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο αντιπρόεδρος του σώματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής περί «δολοφονιών». Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα είπε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές πως «δολοφονήσατε ανθρώπους», πρόταση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, αλλά αποστάσεις έσπευσαν να πάρουν αμέσως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.

Για «αθλιότητες» και «ύβρεις» έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ που απείλησε να διακόψει την ομιλία του αν δεν ανακαλέσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ όρθιος φώναζε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Να ανακαλέσει του ζήτησε κι ο αντιπρόεδρος του Σώματος Απόστολος Αβδελάς με τον ίδιο να εμμένει στις θέσεις του.

Πηγή: sofokleousin.gr