«Εφησυχασμό, ανικανότητα, ψέματα» καταλογίζουν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών, οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σε κοινή δήλωση τους για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή».

Ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρουν ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής, «είναι προφανές ότι δεν μπορούν, και όσο δεν μπορούν, ψεύδονται». Ειδικότερα, παραπέμπουν στο σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» σύμφωνα με το οποίο:

«Η Ν.Δ. δεν παρέλαβε μόνο 850 λεωφορεία. Παρέλαβε 1.050. Την επαναλαμβανόμενη κυβερνητική λαθροχειρία (σ.σ.: βάσει στοιχείων της θερινής περιόδου του 2019) καταρρίπτει η σύμβαση ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ.

Αυτό που ‘μπόρεσαν’ σε 16 μήνες ήταν να αυξήσουν τα διαθέσιμα λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα μόνο κατά 40, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν όντως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Τις – και χθεσινές – ανερυθρίαστες αναφορές Καραμανλή διαψεύδουν τόσο οι επόπτες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής όσο και τα συνολικά 40 κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και η καραντίνα 350 συναδέλφων τους».

Οι κ.κ. Παππάς και Γιαννούλης κατηγορούν τη ΝΔ ότι «αδράνησε επί μήνες, ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, απένταξε πρόγραμμα προμήθειας 92 οχημάτων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, κρατά 270 λεωφορεία και τρόλεϊ με μικροβλάβες στα αμαξοστάσια και δεκάδες οχήματα χωρίς οδηγούς, καθυστέρησε τις προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών και δεν προχωρά στην άρση των αποσπάσεων οδηγών από τα υπουργικά και βουλευτικά της γραφεία».

Ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζουν λέγοντας ότι «τα ψέματα των Μητσοτάκη και Καραμανλή δεν τους διασώζουν από το πολιτικό Βατερλό» και πως «ο εφησυχασμός τους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτέλεσε πυροκροτητή του δεύτερου κύματος της πανδημίας».

Πηγή: sofokleousin.gr