Κριτική στον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη για την «άρνησή του να παραστεί στην Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση για το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ)», ασκεί με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Αφού υποστηρίζει ότι ο κ. Χατζηδάκη όρισε «τον παντελώς αναρμόδιο υφυπουργό, Νικόλαο Ταγαρά, αρμόδιο μόνο για θέματα περιβάλλοντος, να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε, που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή», προσθέτει:

«Ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύει, με αυτόν τον τρόπο, ότι αφενός, αποφεύγει και υποτιμά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφετέρου, αποφεύγει να δώσει ο ίδιος απάντηση σε ένα θέμα αποκλειστικής του αρμοδιότητας. Υποτιμά παράλληλα, τους παραγωγούς ΑΠΕ οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως μία λύση για τη “στρέβλωση” που έχει δημιουργήσει όμως ο ίδιος».

Ακολούθως, αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι, αν ο κύριος Χατζηδάκης επιμείνει στην απόφασή του να μην εμφανιστεί ο ίδιος στη Βουλή τη Δευτέρα το απόγευμα, θα αποδείξει έμπρακτα πλέον ότι έχει σοβαρή προσωπική και πολιτική ευθύνη για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ» και καταλήγει: «Οφείλουμε όμως να το αναδείξουμε καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, στενά συνδεδεμένο με τον μετασχηματισμό του ενεργειακού μας συστήματος και την επίτευξη των εθνικών μας στόχων για το κλίμα. Φαίνεται τέλος, ότι η ταμπέλα του πιο “πράσινου” πρωθυπουργού και της “πράσινης” κυβέρνησης “ξεφτίζει” κάθε μέρα όλο και περισσότερο».

Πηγή: sofokleousin.gr