Τον κώδωνα του κινδύνου για την “απώλεια θέσεων εργασίας στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ)” κρούουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπέβαλλαν τριάντα εννέα (39) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου και του Βουλευτή Κώστα Μπάρκα, με θέμα: ” Χάνουν την εργασία τους εργαζόμενοι στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Α.Ε “.

Οι βουλευτές φέρνουν στη Βουλή το ζήτημα της απώλειας των θέσεων εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Α.Ε., μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Π.Σ.Ε.Ε.Π), της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΚΟ ΑΒΕΕ (ΠΕΠΕΚΟ) και του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού αερίου Χημικής βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της, δεν προχωρά στην ανανέωση των συμβάσεων των εργολαβικών εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ακόμη, στις ανακοινώσεις τους, βάσιμους φόβους για τη μελλοντική συνέχιση του φαινόμενου της μη ανανέωσης των συμβάσεων.

Με την παρέμβασή τους, οι βουλευτές καλούν την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να ανασχεθούν αυτές οι πρακτικές που οδηγούν τους εργαζομένους στην ανεργία, ειδικά σε μια τόση κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας είναι εμφανείς.

Δεδομένου επιπλέον ότι πρόκειται για μια κερδοφόρα εταιρεία στην οποία συμμετέχει και το Δημόσιο με ποσοστό 35,5% ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν, ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο;
  2. Τι εξυπηρετεί η στέρηση του δικαιώματος της εργασίας αλλά και η στέρηση χρήσιμων στελεχών από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ ΑΕ) και που στοχεύουν αυτές οι επιλογές της διοίκησης;”, διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr