Προβληματικές διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στα νοσοκομεία, καταγγέλλουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση τους προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας παράλληλα να κατατεθούν στη Βουλή και τα σχετικά έγγραφα.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «μετά το πέρας του πρώτου κύματος της πανδημίας, οι διοριζόμενοι διοικητές των νοσοκομείων προβαίνουν σε ενέργειες που δεν προάγουν την αξιοκρατία και καταστρατηγούν την εργασιακή ειρήνη, καθαιρώντας με κομματικά κριτήρια, προϊσταμένους διευθύνσεων, τομέων και τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών».

«Συγκεκριμένα, για τα Γενικά Νοσοκομεία Κιλκίς και Ημαθίας η διαδικασία που ακολούθησαν οι δύο διοικητές για τις μετακινήσεις-καθαιρέσεις είναι άγνωστη. Καταστρατηγήθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις της βαθμολογικής κατάστασης και των χρόνων υπηρεσίας των υπαλλήλων καθώς και τα τυπικά προσόντα αυτών όπως τα πτυχία, μεταπτυχιακά και η εμπειρία σε διοικητικές θέσεις. Το ίδιο συνέβη και στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, με την προϊσταμένη της νοσηλευτικής Υπηρεσίας», σημειώνουν οι βουλευτές και προσθέτουν:

«Επειδή η εργασιακή αλληλεγγύη και η συνεργασία των εργαζόμενων ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του ΕΣΥ στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ερωτάται ο υπουργός Υγείας ποια είναι η διαδικασία που ακολούθησαν οι διοικητές στην επιλογή των προϊσταμένων καθώς και βάσει ποιών κριτηρίων έγινε αυτή η επιλογή και αν προτίθεται να προχωρήσει σε έλεγχο».

Τέλος, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή οι εισηγήσεις των προϊσταμένων των Διευθύνσεων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Γενικών Νοσοκομείων Κιλκίς και Ημαθίας για τις παραπάνω μετακινήσεις-καθαιρέσεις.

Πηγή: sofokleousin.gr