Την Κυριακή 20/12 το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο ενημέρωνε για την επιπλέον χρηματόδοτηση με 85 εκ. ευρώ, έπειτα μάλιστα από εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, όλων των δήμων της χώρας, με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα δημοσίευμα της ιστοσελίδας airetos.gr, πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση που ο «θησαυρός» που ανακοινώνει η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται στην πραγματικότητα άνθρακας. Τα χρήματα που θα εκταμιευθούν δεν αφορούν τίποτε περισσότερο από τους πόρους των ΚΑΠ που περίσσεψαν από τις τακτικές κατανομές και τις λοιπές οριζόντιες δράσεις του 2020. Με άλλα λόγια, είναι λεφτά που το ΥΠΕΣ είναι υποχρεωμένο να δώσει στους Δήμους.

Μέσα στην πανδημία, σε μια περίοδο που οι ανάγκες στήριξης και αυξημένης χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης είναι τεράστιες, η ηγεσία του ΥΠΕΣ επιλέγει να φανεί κατώτερη των περιστάσεων και να επιχειρήσει να «πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Που είναι όλοι αυτοί οι δημοσιολογούντες περί σανοφαγίας της προηγούμενης περιόδου να σχολιάσουν τις επικοινωνιακές πομφόλυγες του ΥΠΕΣ;

Πόσο ακόμα μπορεί να στηριχθεί η κυβέρνηση στην επικοινωνία όταν έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την πραγματικότητα;

Πηγή: sofokleousin.gr