Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης 120 εκατ. ευρώ στην Aegean, υπό τον όρο όμως ότι το Δημόσιο θα πάρει μετοχές έναντι του ποσού αυτού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύουν την κρατική χρηματοδότηση της Aegean, Οπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ανάγκη συνέχισης του πτητικού έργου της Aegean, όπως και τη σημασία της ενίσχυσης της εταιρείας για τη διατήρηση και των θέσεων εργασίας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία.

Ως εκ τούτου χαρακτηρίζει «εύλογη την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης την αεροπορική εταιρεία». Αρκεί, προσθέτει, να γίνει με σαφείς όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

   1. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Η κρατική ενίσχυση πρέπει να δοθεί έναντι μετοχών και όχι μόνο δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (warrants) – για την άσκηση των οποίων θα χρειασθεί να δοθούν επιπλέον χρήματα.

   2. Η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να συνοδεύεται από σαφή δέσμευση από πλευράς της εταιρείας για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι πέραν των μεγάλων επιχειρήσεων, πρέπει να στηιχθούν και οι μικρότερες. «Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και αντανακλαστικά για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εδώ και οχτώ μήνες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Αντί για επιχορηγήσεις και μη επιστρεπτέα ενίσχυση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, είτε έχουν λάβει μονάχα κάποια δάνεια με τη μορφή της επιστρεπτέας ενίσχυσης, αυξάνοντας έτσι το ιδιωτικό τους χρέος», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Πηγή: sofokleousin.gr