Ευθύνες στις ηγεσίες των υπουργείων Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό, καταλογίζουν με ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης

την ανακοίνωσή τους επικαλούνται την ΚΥΑ5220/11-12-2018, που προβλέπει την υποχρέωση της ΕΛΑΣ “να διαθέτει το απαραίτητο ένστολο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου των φορέων ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. και Ο.ΣΥ Α.Ε, καθώς και κάθε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του Ο.Α.Σ.Α.”, ως αντιστάθμισμα για τις “Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». 

“Η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους όμως έχει άλλες προτεραιότητες” αναφέρουν οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν: 

  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσλαμβάνει με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες ειδικούς φρουρούς, που στη συνέχεια, χωρίς να έχουν την στοιχειώδη εκπαίδευση, ντροπιάζουν την ελληνική αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι η πολλοστή φορά από την ημέρα των κατ’ εξαίρεση προσλήψεων του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αδικαιολόγητων περιστατικών από ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς.
  • Το υπουργείο Μεταφορών δια του κ. Καραμανλή, εξαγγέλλει ως λύση την αστυνομία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ζηλεύοντας τη δόξα της υπουργού Παιδείας, για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ακολούθως ζητούν δημόσιες απαντήσεις από τους υπουργούς και τις διοικήσεις των αντίστοιχων φορέων, για ποιους λόγους δεν φυλασσόταν από την ΕΛΑΣ ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ. Κλείνοντας, αναφέρουν με σκωπτικό ύφος, ότι “το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προβλέπουμε ότι έτσι όπως κυβερνούν, θα έχουμε Αστυνομία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά δεν θα έχουμε οδηγούς και μηχανοδηγούς, θα έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά δεν θα έχουμε καθηγητές στα Πανεπιστήμια, ενώ η εγκληματικότητα και οι ανταλλαγές πυροβολισμών και βίαιων ενεργειών είναι ήδη καθημερινότητα σε κάθε γωνιά της χώρας”.

Πηγή: sofokleousin.gr