Άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού ζήτησε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, αναφερόμενος στα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα σε επιτροπή της Βουλής ο Σωτήρης Τσιόδρας.

“Στη φάση που είμαστε σήμερα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί αυτή η ισορροπία γιατί στην ουσία ο ιός επελαύνει. Είδα τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας στη Βουλή, ο κεντρικός τομέας της Αθήνας πρακτικά είναι σε εκθετική φάση, πρέπει να ληφθούν άμεσα και ακαριαία μέτρα. Η Θεσσαλονίκη φλερτάρει με το “κόκκινο” ξαφνικά. Πόλεις όπως είναι η Πάτρα, το Λασίθι, η Χαλκίδα, η Ανδραβίδα μπήκαν στο “κόκκινο”. Βλέπω επέλαση του ιού, δεν είναι ώρα να ανοίγουμε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Εστιάζοντας στο πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, δήλωσε ότι “η Αττική, ο κεντρικός τομέας και οι γειτονιές όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη, το κέντρο της Αθήνας ανεβαίνουν εκθετικά, είναι πολύ απότομη η γωνία της καμπύλης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που γίνεται”.

Πλέον έχουμε κρούσματα και στα σχολεία

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ανησυχία του και για τη διασπορά του ιού στα σχολεία, σε συνδυασμό με τα μεταλλαγμένη στελέχη.

“Άλλο ανησυχητικό σημείο είναι ότι πλέον έχουμε κρούσματα και στα σχολεία. Τα σχολεία έχουν πάψει να είναι άνοσα και προστατευμένα από τον ιό. Άρα, η κατάσταση επιδεινώνεται ταχέως.

Αν βάλουμε και το πρόβλημα της μετάλλαξης, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και η οποία φαίνεται έχει διασπαρεί παντού στην ελληνική επικράτεια όλα αυτά συνθέτουν ένα μάλλον ζοφερό τοπίο, το οποίο δεν μας επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία για την οικονομία. Προτεραιότητα, νομίζω, στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι η δημόσια υγεία και κυρίως να αντέξει το δημόσιο σύστημα υγείας” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: sofokleousin.gr