Την κατάσταση με τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα και κυρίως στην Αττική, ανέλυσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο OPEN TV.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίζοντας πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν.

Εν συνεχεία, δήλωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα.

Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας».

Σχετικά με τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι’ αυτά και είπε πως «επιδημιολογικα πιο επικίνδυνα είναι τα λύκεια». Π

Για τις μεταλλάξεις, το μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό διευκρίνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής και ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Κλείνοντας, αναφορικά με την κολχικίνη, είπε πως δεν είναι «πολύ αισιόδοξος» για την προσφορά της.

Πηγή: sofokleousin.gr