Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας.

Ο Ν. Σύψας σε δηλώσεις του σήμερα (29/9) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Eίμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά. Ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή. Έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον».

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους» επισήμανε ακόμα.

Για τα τεστ εξήγησε ότι «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε το Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Επίσης ανέφερε: «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα στην Αθήνα είναι σταθερή η κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα, είναι χρήσιμα όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

Πηγή: sofokleousin.gr