Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πανδημίας εποχή για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο Δήμος Πετρούπολης προχώρησε σε διεύρυνση της συνεργασίας του με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο δήμαρχος Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηαθανασίου πραγματοποίησαν «συνάντηση» μέσω του διαδικτύου και επισφράγισαν την κοινή προσπάθεια για τη στήριξη, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των τοπικών επιχειρήσεων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, καθώς και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης και επιμόρφωσης στελεχών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το Ε.Ε.Α. στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Πετρούπολης περιλαμβάνονται:

  • Δημιουργία δωρεάν ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop & site) για τους επαγγελματίες του Δήμου.
  • Δωρεάν παροχή WiFi από το Ε.Ε.Α. για το εμπορικό κέντρο του Δήμου.
  • Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών για επίκαιρα θέματα, όπως Προγράμματα ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης
  • Δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου.
  • Δωρεάν Κατάρτιση Δεξιοτήτων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, αλλά και παροχή Ανταποδοτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών από φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους του Ε.Ε.Α.
  • Παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου Πετρούπολης, στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του Δήμου Πετρούπολης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης Χριστόπουλος και ο διευθυντής της Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας Νίκος Κολυβάς, ενώ από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μετείχαν ακόμη οι αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, καθώς και ο σύμβουλος διοίκησης Γιώργος Χιονίδης.

Πηγή: sofokleousin.gr