Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς,ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η σύλληψη έγινε μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται .

 Ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής είχε καταδικαστεί μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη της για εγκληματική οργάνωση και καταζητείτο.

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση, ο Παππάς εξαφανίστηκε, αν και υποτίθεται ότι βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθησε από την αστυνομία.

Ήταν ο μόνος από τους 38 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης τα ίχνη του οποίου δεν είχαν εντοπιστεί.

Λίγες μέρες νωρίτερα, την 1η Οκτωβρίου, έδωσε το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Εκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν ενώ τα τηλέφωνά του είχαν να χρησιμοποιηθούν αρκετό καιρό.

Οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική και στα Γιάννενα, που είναι ο τόπος καταγωγής του, χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αρχές τον είχαν ψάξει μέχρι και στο Άγιον Όρος αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε.

Ο δικηγόρος του Παππά, Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στις 23/10, δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα  και τόνισε πως δεν είχε μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε να ξεξύγει. Είπε ότι γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύει πως δεν είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου.

Πηγή: sofokleousin.gr