Εντολή για τη σύλληψη του Μιχαήλ Μινάγεφ έδωσε το Δικαστήριο της Μόσχας, με το ανώτερο στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot και επικεφαλής της διεύθυνσης σχεδιασμού και ανάπτυξης του στόλου των αεροσκαφών να κατηγορείται για απάτη σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

Η εφημερίδα «RBK Daily» αναφέρεται στην σύλληψή του, ενώ την επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου στο πρακτορείο TASS, όπως μεταφέρει και η εφημερίδα Novayagazeta.europe.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Μινάγεφ θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την πηγή της «RBK», μέσω της διεύθυνσης της οποίας ήταν επικεφαλής ο Μινάγεφ γίνονταν οι αγορές και μισθώσεις αεροσκαφών και με βάση την οργανωτική δομή της Aeroflot, η διεύθυνση υπαγόταν στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της εταιρείας αρμόδιο για εμπορικά και οικονομικά θέματα Αντρέι Τσιχάνοφ.

Τον Μάιο, το δικαστήριο της Μόσχας έδωσε εντολή για τη σύλληψη ερήμην του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Aeroflot Αντρέι Πάνοφ με την κατηγορία της απάτης από οργανωμένη ομάδα ατόμων σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα. Ο Πάνοφ έφυγε από τη Ρωσία και εναντίον του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όπως υποστήριξε η RBK, πρόκειται για μια ποινική υπόθεση που σχετίζεται με συμβόλαιο ύψους 200 εκατομμυρίων ρουβλίων που αφορούσε στην εκπόνηση μιας στρατηγικής μάρκετινγκ της Aeroflot, το οποίο η ρωσική εταιρεία είχε υπογράψει με την αμερικανική Brain το 2019.

Η Aeroflot έχει απόθεμα ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη Boeing και Airbus που διαθέτει, για τρεις μήνες, και εν συνεχεία θα αναγκάζεται να μετατρέπει μέρος των αεροσκαφών της σε ανταλλακτικά για να εξυπηρετεί τον στόλο της, υποστήριξε πρόσφατα το Bloomberg.

Πηγή: sofokleousin.gr