Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Ριαζάν επεκτάθηκε στην γύρω περιοχή, καθώς προκλήθηκαν πυρκαγιές σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα θραύσματα των πυρομαχικών που εξερράγησαν. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οικισμοί και χωριά της περιοχής, ενώ απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 2300 κάτοικοι και αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέσα πυρόσβεσης καθώς οι δυνατοί άνεμοι ενίσχυαν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τραυματίσθηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε, σύμφωνα με τι αρχές της περιοχής Ριαζάν, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν άνδρες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, στρατιώτες και ειδικά στρατιωτικά πυροσβεστικά οχήματα, δύο πυροσβεστικά άρματα μάχης και θωρακισμένα πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης το υπουργείο Εκτάκτων αναγκών έστειλε στην περιοχή πυροσβεστικό τρένο και έχει θέσει σε ετοιμότητα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Il-76 και δύο ελικόπτερα τύπου MI-8. Επίσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιούνται ειδικά ρομπότ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έστειλε στην περιοχή τέσσερα αεροσκάφη τύπου Il-76.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία την κατάσβεση της πυρκαγιάς εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών που ακούγονται κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι σημειώθηκαν μερικές ισχυρές εκρήξεις, ενώ από το ωστικό κύμα που προκαλούν οι εκρήξεις και από τα θραύσματα των πυρομαχικών που εκρήγνυνται έχουν καταρρεύσει οι τοίχοι και τα παράθυρα δεκάδων σπιτιών. Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται σε απόσταση 260 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Στην περιοχή έχουν αφιχθεί ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Γειβγκένι Ζίνιτσεφ και ο υφυπουργός Άμυνας Νμτίτρι Μπουλγκάκοφ.

Πηγή: sofokleousin.gr