Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ το περασμένο Σάββατο. Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, κυρίως στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές» θα τεθούν επί τάπητος, στην προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, την Τετάρτη 3/11.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα, η επιτροπή δεν πρόκειται να εισηγηθεί επαναφορά του lockdown, ωστόσο είναι πιθανόν να επιβληθούν νέα μέτρα στον τομέα της εστίασης. Η στόχευση των μέτρων αφορά τις «κόκκινες» περιοχές και δη του μεικτούς χώρους εστίασης, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των ατόμων που βρίσκονται σε ένα τραπέζι, από 10 άτομα σε 6. Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για αύξηση των τεστ στα οποία υποβάλλονται εβδομαδιαίως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και ψυχαγωγία. Στα υπόψιν θα τεθεί και η πρόταση που αφορά τη μουσική σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας, σχετική νομοθετική διάταξη που θα περάσει στη Βουλή, με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα δώσει όλο το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, επεσήμανε ότι μηνύματα είχαν σταλεί και στην αρχή της καμπάνιας του εμβολιασμού, οπότε αναγραφόταν ένα προτεινόμενο ραντεβού. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν τότε, τώρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνά τους sms υπενθύμισης, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είναι μία υπενθύμιση, η οποία θα γίνεται με μία σχετική περιοδικότητα κι όχι σε καθημερινή βάση». Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι στο μήνυμα θα αναγράφεται η χρησιμότητα του ραντεβού για εμβολιασμού και πρόσθεσε πως στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί το 72%».
 

Πηγή: sofokleousin.gr