Το μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας που σχεδιάζει η κυβέρνηση περιέγραψε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», θεωρώντας αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό -προϊδεάζοντας για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν-ώστε «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε στόχους μεγέθυνσης των επιχειρήσεων, μείωσης των φόρων, ανάπτυξης των δεξιοτήτων και επανακατάρτισης των εργαζομένων.

Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης «πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα. Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική, μια φιλοσοφία» επισήμανε. 

Το σχέδιο αυτό, συμπλήρωσε, θα πρέπει να υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή το 30% των δαπανών να αφορούν την πράσινη ατζέντα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πηγή: sofokleousin.gr