Η πρώτη προγραμματική σύμβαση για την τακτοποίηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, υπογράφηκε σήμερα (31/12), ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός, Μάκης Βορίδης και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, έβαλαν τη «σφραγίδα» τους ώστε να γίνει η αρχή και το έργο να υλοποιηθεί και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Η τακτοποίηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, όχι μόνο αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και τον κ. Βορίδη, αλλά είναι θεσμική υποχρέωση της χώρας που εκκρεμούσε επί σειρά ετών. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων και να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού χάρτη της Ελλάδας στην κατεύθυνση ανάταξης της κτηνοτροφίας της χώρας.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών των Περιφερειών προκειμένου εκείνες να επιτύχουν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών», διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: sofokleousin.gr