Μήνυμα «ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας» έστειλε συλλαλητήριο Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και μαζικών φορέων σήμερα στην Αθήνα. Το συλλαλητήριο έστειλε ταυτόχρονα μήνυμα «ηχηρής καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής».

«Είμαστε το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης που σήμερα διαδηλώνουμε και διεκδικούμε», τόνισε εκ μέρους των Ομοσπονδιών Μετάλλου, Ενέργειας, Χημικής Βιομηχανίας και Μεταλλωρύχων, χαιρετισμό ο Παναγιώτης Δούκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου.

«Σήμερα η παρουσία όλων σας δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι κανένας εργάτης δεν είναι μόνος, ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε για να ανατραπεί αυτή η πολιτική», ανάφερε ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

O Μανώλης Κελαϊδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» επισήμανε: «Η εταιρεία, έχοντας σύμμαχο την κυβέρνηση και τον νόμο Χατζηδάκη, προχώρησε σε επίθεση με όλα τα μέσα και τους τρόπους, απολύοντας μεταξύ άλλων και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, επιστρατεύοντας την Αστυνομία, την καταστολή και την τρομοκρατία».

«Εκπτώσεις στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια δεν κάνουμε», τόνισε και υπογράμμισε ότι «αυτόν τον αγώνα δεν θα τον πουλήσουμε ποτέ και θα τον φτάσουμε μέχρι την τελική δικαίωση».

«Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και εμείς και από αυτό το βήμα τούς λέμε: Μολών λαβέ. Εφιάλτη στη ΛΑΡΚΟ δεν θα βρούνε. Από τις εργασίες μας θα βγούμε συνταξιούχοι, όταν θα μας έρθει η ώρα.

«Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, το χώμα ατσάλι» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των λιμενεργατών απάντησε στον προκλητικό τρομοκρατικό σχεδιασμό της εργοδοσίας COSCO – PCT – DPORT και της κυβέρνησης να χτυπήσει τον αγώνα μας με όλα τα μέσα καταστολής. Τρέμουν τον μαζικό αγώνα μας. Γι’ αυτόν το λόγο αντί να υπογράψουν τη ΣΣΕ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστείλουν τους αγώνες μας επιστρατεύοντας ΜΑΤ, ΟΥΚ, αύρες, Λιμενικό» τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ.

«Εμείς οι διανομείς, μαθημένοι στον πόλεμο της ασφάλτου, δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς κανενός», είπε ο Βασίλης Στύλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων «e-food» Αττικής.

«Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη, στον αγώνα που θα σφραγίζει τις εξελίξεις. Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής και όχι θεατής των εξελίξεων. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους άδικους, ληστρικούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά» υπογράμμισε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και πρόσθεσε:

 «Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για:

–Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και οπουδήποτε με κανέναν τρόπο. Καμία διευκόλυνση – καμία εμπλοκή.

–Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα ελληνικά στρατιωτικά μέσα, φρεγάτες, αεροπλάνα, πύραυλοι, πίσω στην πατρίδα. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

–Καταγγέλλουμε το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Ρωσία. Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια σας.

–Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους οργανισμούς του πολέμου, της τρομοκρατίας ενάντια στους λαούς, της φτώχειας, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

-Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου».

«Μετά από 12 χρόνια μνημόνια λιτότητας και δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει εξαντλήσει τα οικονομικά και τα κοινωνικά της όρια», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Ηλίας Γκιουλάκης.

«Απορρίπτουμε τα σχέδιά τους για το “νέο ΕΣΥ”. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα, για να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, για δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό» ανέφερε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνιών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), τόνισε: «Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα».

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με τους ήχους της μουσικής, τους στίχους που τραγούδησαν και χόρεψαν, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων.

Πηγή: sofokleousin.gr