Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που βάζει φρένο στις διαδηλώσεις.

Την πορεία στα Προπύλαια πραγματοποιούν εργατικές και αριστερές οργανώσεις, με κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία στη Διαδήλωση».

Το συλλαλητήριο βάζει στο στόχαστρο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και εισάγει αυστηρούς έως απαγορευτικούς όρους για τις διαδηλώσεις.

Συλλογικότητες και τα κόμματα της Αριστεράς έχουν εκφράσει έντονες ενστάσεις για τις διατάξεις, κάνοντας λόγο ακόμη και για «χουντικής έμπνευσης» κατασκεύασμα.

Μετά τις υποτυπώδεις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το νομοσχέδιο κέρδισε την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα, ενώ και την Πέμπτη εργατικά σωματεία και φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο για αύριο, Τετάρτη, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, απευθύνοντας κάλεσμα για συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11:30.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων αλλά και σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θέτει όρους στις συγκεντρώσεις.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση, που οργανώνεται από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων και φορέων. Την ίδια μέρα κινητοποίηση έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Πηγή: sofokleousin.gr