Συλλαλητήριο κατά του κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα. Συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνταξιούχοι και διάφοροι φορείς πραγματοποίησαν τις προσυγκεντρώσεις τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ενώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ζήτησαν με συνθήματα «Λεφτά για την Υγεία, γιατρούς κι εξοπλισμό στα νοσοκομεία».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε: «Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο “όχι” στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο “όχι” πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας».

Ομιλίες απηύθυναν η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», και η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και πορεία, ενάντια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν “αντιλαϊκό” τον προϋπολογισμό, όπως και των προηγούμενων χρόνων, και ζήτησαν αύξηση των πόρων για τη δημόσια υγεία και παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τη στήριξη των λαϊκών αναγκών και εισοδημάτων, κ.α.

Ακολούθησε πορεία, η οποία διέσχισε την οδό Εγνατία, την πλατεία Αγίας Σοφίας, τη Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πηγή: sofokleousin.gr