Η ενεργειακή ακρίβεια και οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή, που θα γίνει ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για το «κύμα» ακρίβειας» που πλήττει τη χώρα και την ατολμία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στη λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισής της.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συζήτηση στη Βουλή έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες, όπως είναι η ενεργειακή ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στα προϊόντα.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία αιτήθηκε προ ημερησίας διάταξη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στα νοικοκυριά» και για «ατολμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης καθώς και για επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά».

Στη σημερινή συζήτηση αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, για τη διαχείριση της πανδημίας και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
 

Πηγή: sofokleousin.gr