Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι στην υγεία και κινήσεις πολιτών, ενάντια στην ακρίβεια και υπέρ της “προστασίας του εισοδήματος και της υγείας του λαού”.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν επίσης και αντιπολεμικά και “αντιιμπεριαλιστικα” συνθήματα με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Η πορεία κατέβηκε την οδό Παύλου Μελά κινήθηκε επί της οδού Τσιμισκή, συνέχισε στην οδό Ίωνος Δραγούμη και ολοκληρώθηκε μπροστά στο ΥΜΑΘ.

Αντιπολεμική διαμαρτυρία Ουκρανών

Πορεία Ουκρανών που ζουν στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα τους.

Οι Ουκρανοί, οι οποίοι με πανό και πλακάτ κατήγγειλαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συγκεντρώθηκαν στην παλιά παραλία στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, έκαναν πορεία ως τη νέα παραλία και το γλυπτό “Ομπρέλες” του Ζογγολοπουλου και επέστρεψαν στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος της Αριστοτέλους παραμένοντας μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ που έκλεινε το δρόμο προς το προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης, ζητώντας να φύγουν από την Ουκρανία τα στρατεύματα της Ρωσίας και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πηγή: sofokleousin.gr