Τα Public αποδεικνύονται δύσκολο επιχειρηματικό “σταυρόλεξο” για τον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού, που προσπαθεί να οδηγήσει τη γνωστή αλυσίδα σε τροχιά κερδοφορίας με ενέσεις κεφαλαίων, εσωτερικές αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις. Πολύ καλύτερες επιδόσεις επιτυγχάνει μιά άλλη εταιρεία του ομίλου, η Sunlight, που κατασκευάζει μπαταρίες για περονοφόρα οχήματα τύπου κλαρκ, υποβρύχια, βιομηχανικές χρήσεις κλπ και είναι από τις κορυφαίες του κλάδου παγκοσμίως.

Η εταιρεία αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της κατά 54%(!), πραγματοποιώντας κύκλο εργασιών 272 εκατ. ευρώ – τον μεγαλύτερο στην ιστορία της. Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 35,4%, ενώ τα EBITDA σημείωσαν αύξηση 26% και διαμορφώθηκαν σε 24,1 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσίασαν τα καθαρά οικονομικά αποτελέσματα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 15,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι προοπτικές για την τρέχουσα και τις επόμενες χρήσεις. Ο όμιλος Sunlight δίνει τώρα έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, που η ζήτηση τους αυξάνεται αλματωδώς, παράλληλα με την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επενδυτικό πρόγραμμα 450 εκατ. ευρώ, που θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ελληνικής εταιρείας στην παγκόσμια αγορά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Πηγή: sofokleousin.gr