Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο διολίσθησης του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία σε πυρηνική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δύση.

“Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη, ανεύθυνη πυρηνική ρητορική”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. “Αλλά ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή οποτεδήποτε”.

“Η Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο”, δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ την παραμονή μιας συνόδου κορυφής των ηγετών της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες. “Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης… παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία αλλά δεν είναι μέρος της σύγκρουσης”, πρόσθεσε.

“Το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία… Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παράσχουμε υποστήριξη στην Ουκρανία και την αυξάνουμε. Αλλά την ίδια στιγμή είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αυτή η σύγκρουση να γίνει ένας κανονικός πόλεμος ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία”, είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Πηγή: sofokleousin.gr