Την ενδεχόμενη συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό και δύο περιστατικών θρομβώσεων εξετάζει το Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr η μία περίπτωση αφορά στον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca και η δεύτερη με αυτό της Johnson & Johnson. Οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε άτομα μεταξύ 30 και 45 ετών, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν 5 περιπτώσεις επιβεβαιωμένων παρενεργειών μεταξύ των οποίων και ένας θάνατος 62χρονης γυναίκας έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε να συνεχισθούν κανονικά οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca, δίνοντας ωστόσο τη δυνατότητα στις γυναίκες μεταξύ 30 και 49 ετών να επιλέξουν άλλα εμβόλια εάν το επιθυμούν.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, η συχνότητα εμφάνισης περιστατικών θρομβώσεων για την ηλικιακή ομάδα 30-39 είναι μόλις 1,58 / 100.000 και για τους 40-49 μόλις 2,28 / 100.000.

Πηγή: sofokleousin.gr