Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τέθηκαν από τις 6 το πρωί σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας, πλην της Σκύρου. Στο επίπεδο αυτό παραμένουν επίσης ο δήμος Αγίου Νικολάου της Π.Ε. Λασιθίου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου.

Και στις πέντε αυτές περιοχές είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών – με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από σήμερα το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας, που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Επιπλέον από σήμερα στις 6 το πρωί, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων κι ο δήμος Καρπάθου εντάχθηκαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις «κόκκινες» περιοχές. Στο επίπεδο αυτό συνεχίζουν να βρίσκονται και οι περιοχές:

  •     ο δήμος Εορδαίας
  •     ο δήμος Θηβαίων
  •     ο δήμος Τανάγρας
  •     ο δήμος Σπάρτης
  •     η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
  •     ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού
  •     ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και
  •     ο δήμος Τεμπών.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

– Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

– Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για τα Λύκεια

– Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

– Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής τα Σαββατοκύριακα η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 6 το απόγευμα, απαγορεύεται δηλαδή από τις 18:00 έως τις 05:00. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε χθες για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής τα μέτρα που ισχύουν, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια της Αττικής ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Τέλος, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου περνά στο επίπεδο επιτήρησης, δηλαδή στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν αίρονται.

Πηγή: sofokleousin.gr