Αποφεύγει τελικά το λουκέτο η τελευταία εναπομείνασα μεγάλη ελληνική βιομηχανία υποδημάτων “Φειδάς”, που είναι γνωστή στην αγορά με το εμπορικό της σήμα “Boxer”. Μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών και αφού το πρώτο σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης έμεινε “στα χαρτιά”, η εταιρεία επέτυχε νέα συμφωνία με τους πιστωτές και αναμένει την επικύρωσή της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η αίτηση θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 18 Μαϊου και αναμένεται ότι θα εγκριθεί, σηματοδοτώντας την έναρξη μιάς δύσκολης προσπάθειας για την διάσωση και την οικονομική εξυγίανση της ιστορικής βιομηχανίας, που μετρά μια εκατονταετία “ζωής”.

Το σχέδιο προβλέπει αναδιάρθρωση δανεισμού, επιμήκυνση της διάρκειας δανείων, μικρό “κούρεμα” υποχρεώσεων προς τράπεζες και προμηθευτές και χορήγηση κεφαλαίων κίνησης. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης η αναδιάρθρωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και η περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και εισαγωγικών εργασιών.

Η “Φειδάς”/Boxer είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ανδρικών και γυναικείων υποδημάτων στην Ελλάδα. Διαθέτει εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Αχαρνών παραγωγικής δυναμικότητας 2 εκατ.ζευγών υποδημάτων ετησίως.

Το μεγάλο της πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας και οι υψηλές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες υπερβαίνουν τα 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 8 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς,

Πηγή: sofokleousin.gr