Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών έτρεξε 2,1%, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, κάτω από το 6,7% του δεύτερου τριμήνου και το 6,3% του πρώτου. 

Πρόκειται για τη δεύτερη μέτρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 0,1 σε σχέση με την πρώτη μέτρηση, ευθυγραμμιζόμενη με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το τέταρτο τρίμηνο θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη, πάνω από 8%.

Αυξήθηκαν οι παραγγελίες

Ανέβηκαν οι παραγγελίες που δόθηκαν σε εργοστάσια των ΗΠΑ για επιχειρηματικό εξοπλισμό, κατά τον Οκτώβριο, πάνω από το αναμενόμενο.

Η αξία των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, ένας δείκτης για τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό υλικό, αυξήθηκε 0,6% μετά από την ανοδικά αναθεωρημένη ενίσχυση κατά 1,3% έναν μήνα νωρίτερα.

Οι παραγγελίες για όλα τα διαρκή αγαθά ή είδη που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια διολίσθησε κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των εμπορικών αεροσκαφών.

Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων έκανε λόγο για αύξηση 0,5% στις παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών και 0,2% στις συνολικές παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Πηγή: sofokleousin.gr