Την ανάγκη έκτακτης οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων του Ευόσμου και του Κορδελιού, που πλήττονται από το καθολικό λοκντάουν, ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου- Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ) στη διάρκεια διαδικτυακής σύσκεψης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΕΚ και συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, όπου αποφασίστηκε να ληφθούν στοχευμένα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών.

Ο πρόεδρος του ΕΜΣΕΚ Κώστας Βασιλειάδης τόνισε πως με τον ίδιο έκτακτο τρόπο που επιβλήθηκαν τα μέτρα στην περιοχή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες και ζητήθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημα για χρηματοδότηση, ενώ και η κ. Αντωνίου διαβεβαίωσε από την πλευρά της πως οι προτάσεις θα μεταφερθούν αρμοδίως.

Ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως το μέτρο για το σκληρό λοκντάουν είναι άδικο και πως θα πρέπει, εκτός από τις εισηγήσεις των ειδικών για τη δημόσια υγεία, να λαμβάνονται υπόψη και άλλες απόψεις πριν παρθούν αποφάσεις. Τέλος, ο κ. Μανδαλιανός επανέλαβε πως οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και πως ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται στο χείλος της ανέχειας και ευχήθηκε να μην επεκταθεί το σκληρό lockdown πέρα από την 1η Μαρτίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών για την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ των επιχειρήσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Πηγή: sofokleousin.gr