Πραγματοποιώντας αύξηση κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση – και όχι με δημόσια εγγραφή – η εταιρεία πληροφορικής Real Consulting του Νίκου Β. Βαρδινογιάννη μπαίνει στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, με τη “φιλοδοξία” να μεταπηδήσει γρήγορα στην Κύρια Αγορά.

Η εταιρεία θα αντλήσει περίπου 5 εκατ. ευρώ από τους νέους μετόχους της,οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ θα κατέχουν 23% των μετοχών. Η διασπορά αυτή εκτιμάται ότι θα προσδώσει εμπορευσιμότητα στη μετοχή.

 Επισημαίνεται βασικοί μέτοχοι-ιδιοκτήτες της Real Consulting είναι τώρα ο Νίκος Β. Βαρδινογιάννης με 59,5% και ο Αναστάσης Παπαργύρης με 40,5%. Μετά την ΑΜΚ τα ποσοστά τους θα μειωθούν σε 46,8% και 30,2% αντίστοιχα.

Η εταιρία συνεργάζεται με τη Microsoft ως πιστοποιημένος Gold Partner, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του προϊόντος Microsoft Dynamics NAV και Microsoft Dynamics CRM.

Είναι επίσης στρατηγικός συνεργάτης της SAP, με ηγετική θέση στην υλοποίηση σημαντικών και πολυσύνθετων έργων SAP στην Ελλάδα.

Απασχολεί 250 άτομα προσωπικό. Πέρυσι πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 19,7 εκατ. ευρώ και είχε λειτουργικά κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη προ φόρων 1,8 εκατ. ευρώ. Στην τρέχουσα χρήση εμφανίζει αύξηση πωλήσεων 15% και ακόμη μεγλαύτερη ποσοστιαία αύξηση κερδών.

Θα αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για εξαγορές και περαιτέρω διεύρυνση των εργασιών της.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της στην Εναλλακτική αγορά αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Πηγή: sofokleousin.gr