Στην εταιρεία real estate Dimand του Δημ. Ανδριόπουλου καταλήγει το κτίριο του ιστορικού Μινιόν, του πρώτου ελληνικού πολυκαταστήματος, που λειτούργησε επί δεκαετίες λειτουργήσει επί δεκαετίες επί της οδού Πατησίων, κοντά στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dimand κατέθεσε την καλύτερη οικονομική προσφορά στην πλειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία, προσφέροντας τίμημα που προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.
 Ο όμιλος Ανδριόπουλου σχεδιάζει να μετατρέψει το κτίριο σε χώρους γραφείων και μεγάλων καταστημάτων, προσβλέποντας στην αναβάθμιση της περιοχής.

 Στον διαγωνισμό είχαν κατατεθεί άλλες τρεις προσφορές. Μία εξ αυτών ήταν της ισραηλινής Brown μέσω κοινοπρακτικού σχήματος που σκόπευε να μετατρέψει το κτίριο σε  ξενοδοχείο.

Για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου στην πλειοδότρια εταιρεία, θα απαιτηθούν εγκρίσεις από τη συνέλευση ομολογιούχων της Folli-Follie, από το ΔΣ της εταιρείας και τις πιστώτριες τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πτώχευση του “Μινιόν” το 1998, το κτίριο αγοράστηκε από θυγατρική της Elmec Sport του Σάμι Φάις. Οταν η Folli-Follie εξαγόρασε και απορρόφησε την Elmec Sport, πήρε “προίκα” και το κτίριο του ιστορικού πολυκαταστήματος.
Αναγκάζεται τώρα να το πουλήσει, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα για την υλοποίηση των σχεδίων διάσωσης-εξυγίανσης.

Πηγή: sofokleousin.gr