Στη φυλακή οδηγούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και και τα άλλα έξι μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής – οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος – όπως επίσης ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και οι πυρηνάρχες της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται στη δολοφονία. Το Τριμελές Εφετείο αποφάσισε να μην ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών τους, απορρίπτοντας τα σχετικά αιτήματα τους και την πρόταση της εισαγγελέως.

Από τους 57 καταδικασθέντες, στη φυλακή οδηγούνται οι 45, που θα εκτίσουν ποινές από 3 μέχρι 13 χρόνια. Για τους υπόλοιπους 12 η εκτέλεση των ποινών αναστέλλεται ώσπου η υπόθεση να εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό,μετά την άσκηση εφέσεων.

 Ελεύθεροι μένουν 12 καταδικασθέντες σε μικρότερες ποινές, στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Μεταξύ αυτών πέντε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής – οι  Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος Μιχαλολιάκου), Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, και Μιχαήλ Αρβανίτης – για τους οποίους κρίθηκε ότι δεν είχαν διευθυντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Σ΄αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.και χρηματική εγγύηση.

 Μετά την ανάγνωση της απόφασης,θα ακολουθήσει η σύλληψη των καταδικασθέντων και η προσαγωγή τους στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, που θα αποφασίσει σε ποιές φυλακές θα οδηγηθεί ο καθένας.

 Συλλήψεις

Πριν από λίγο προσήλθαν σε αστυνομικά τμήματα ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο καταδικασθείς πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης προκειμένου να συλληφθούν χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών.

Περίπου 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ολη την περασμένη εβδομάδα η Αστυνομία  είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε αν δεν ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών τους να μπορεί σε λίγα λεπτά να τους περάσει χειροπέδες και να τους οδηγήσει στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές είχαν αποστείλει έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, το οποίο αποφεύχθηκε με αυτή την  οδηγία.

 Και πριβέ κελιά

Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσα μέλη της Χρυσής Αυγής οδηγηθούν στις φυλακές. Σε πρώτη φάση υπάρχει διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ποιος είναι ο καθένας και τι ρόλο είχε στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Έτσι, στην πρώτη κατηγορία τοποθετούνται οι επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν prive κελιά και να σπάσει ο ηγετικός πυρήνας καθώς οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν διαρραγεί με τους περισσότερους να βρίσκονται στα μαχαίρια. Τα κελιά θα είναι ατομικά, θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και δεν θα έχουν καμία σχέση με άλλους κρατούμενους. Πιθανές φυλακές που θα μεταφερθούν είναι το Μαλανδρίνο, ο Δομοκός, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και τα Χανιά.

Πηγή: sofokleousin.gr