«Η κυβέρνηση προχωρά στην επιτάχυνση των μέτρων ανακούφισης των πολιτών γιατί υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αντικρούοντας την κριτική των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Σουλτάνας Ελευθεριάδου, οι οποίοι σχολιάζοντας το κοινωνικό πακέτο στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ, έκαναν λόγο για «ακατάσχετη παροχολογία».

«Άλλο η παροχολογία την οποία είχαμε συνηθίσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και άλλο η χώρα να επιταχύνει τα μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες. Μετά το δεύτερο έτος καλύτερης επίδοσης στους δείκτες της οικονομίας, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις που είχαν εκφραστεί, υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να επιταχύνουμε την οικονομική μας πολιτική επ’ ωφελεία της κοινωνίας, και κυρίως της μεσαίας τάξης, ιδιαίτερα με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τα οποία δεν είναι τα asset της προηγούμενης κυβέρνησης. Γιατί η αύξηση των φόρων ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικό πρόσημο» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε: «Καμία ακατάσχετη παροχολογία. Η χώρα κινείται ικανοποιητικά. Προχωράμε στην επιτάχυνση των μέτρων ανακούφισης γιατί ο δημοσιονομικός χώρος μάς επιτρέπει να ασκήσουμε υπεύθυνη, επεκτατική, κοινωνική πολιτική».

Το πακέτο κοινωνικών παροχών, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, αμφισβήτησαν επίσης τόσο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, όσο και της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, καλώντας τον κ. Σταϊκούρα να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Αφορμή για την αντιπαράθεση, ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πηγή: sofokleousin.gr