Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε το Σάββατο (18/06) ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας, επιδότηση του Diesel αλλά και επέκταση του Fuel Pass, δηλαδή του μέτρου στήριξης των πολιτών για τα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εύρεση δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη των νοικοκυριών και τόνισε:

«Φαίνεται ότι αυτός διαμορφώνεται το τελευταίο δίμηνο και θα αξιοποιηθεί για να επιστρέψει όλος στην κοινωνία».

Αναφορικά με την επιδότηση των καυσίμων μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια.

Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Σχετικά με την επιδότηση του πετρελαίου Diesel στην αντλία με 0,15 ευρώ το λίτρο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι στο πλαίσιο των μέτρων που αξιολογούνται».

Πάντως, όσον αφορά στο νέο Fuel Pass, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα ανέρχεται στα 50-60 ευρώ και το εισοδηματικό όριο θα αυξηθεί, όπως και στην επιδότηση ρεύματος, στα 45.000 ευρώ.

Επίσης, ως προς τη νέα επιταγή ακρίβειας, ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας: «Τα μέτρα θα τα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες. Πρώτα ενημερώνεις τον πρωθυπουργό, αποφασίζεις υπό την καθοδήγησή του και μετά ανακοινώνεις μέτρα».

Πηγή: sofokleousin.gr