Ενενήντα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής του οικονομικού έτους 2020, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο, από το οποίο πάντως απείχαν έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο προϋπολογισμός των συνολικά 948 έργων ανέρχεται στα 202.211.121 ευρώ και είναι αυξημένος κατά 11.084.212 ευρώ σε σχέση με τις ήδη εγκεκριμένες πιστώσεις του τρέχοντος έτους.

Η δεύτερη αυτή τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος δίνει το μεγαλύτερο βάρος με 115 συνολικά έργα στις αστικές αναπλάσεις. Επίσης σταθερά αυξημένα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα (141). Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην οδοποιία (173 έργα). Επίσης προβλέπονται κονδύλια για τομείς όπως οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως επισήμανε, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής «μέσα από ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό προχωρεί στην κατάρτιση ενός οργανωμένου στρατηγικού σχεδίου με συγκεκριμένες προτεραιότητες και δράσεις οι οποίες έχουν ως κεντρικό πυλώνα την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής».

Πηγή: sofokleousin.gr