«Πλαστό, προκλητικό, εικονικό και αντιαναπτυξιακό», χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 κατά τη συζήτησή του στη Βουλή, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει πάλι εμπόριο ελπίδας». 

«Η κυβέρνηση κινείται για μια ακόμη φορά στη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, κοροϊδεύοντας, και τη Βουλή, και τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  

«Εμείς πιστεύουμε στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, πιστεύουμε στην ανάγκη να έχουμε παραγωγική δομή. Εύχομαι η δεδομένη, δυστυχώς, αποτυχία σας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, να μην ακολουθηθεί από την αποτυχία σας και στην οικονομία και τα εθνικά θέματα». 

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, ότι με το νέο Προϋπολογισμό η χώρα θα επιστρέψει στη κανονικότητα, κάνοντας λόγο για εδραίωση της βαρβαρότητας και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.  

«Μιλάτε για την επιστροφή στην κανονικότητα, όταν ξέρετε ότι ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ίδιος μετά την πανδημία. Όταν γνωρίζετε ότι όλα αυτά που αλλάζετε σήμερα, είτε αφορούν την υγειονομική κρίση, είτε την οικονομία και τη συσσώρευση πλούτου σε λίγους, είτε το κοινωνικό κράτος και τις εργασιακές σχέσεις, είτε τα ατομικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και το δόγμα σας ‘νόμος και τάξη’ δεν είναι για την επιστροφή στην κανονικότητα. Αντίθετα, είναι για την εδραίωση μιας βάρβαρης, απάνθρωπης κοινωνίας μεγάλων ανισοτήτων. Και αυτό δεν πρόκειται να το υπηρετήσουμε, ούτε σε θεσμικό επίπεδο, ούτε σε αναπτυξιακό επίπεδο» τόνισε ο κ. Σπίρτζης. 

Πηγή: sofokleousin.gr