«Αν θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προσφέρει πραγματικά στη χώρα, να απομακρυνθεί το νέο έτος με μεγάλη ταχύτητα» τόνισε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού 2022, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρ. Σπίρτζης.

    Με αυτά που ακούσαμε από τη συμπολίτευση, θεωρούμε ότι μόλις βγούμε στο δρόμο θα βρούμε χαρούμενους πολίτες χωρίς προβλήματα, το μόνο που θα μας ενοχλεί είναι ο ήχος από την γραμμή 4 του μετρό, το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη θα είναι τόσο αυξημένο που δεν χρειάζεται να κλείνει κανείς ούτε την πόρτα του, και βέβαια η υγειονομική κρίση θα έχει λήξει 10 φορές, τις 15 τελευταίες ημέρες. Αυτό είναι η φαντασιακή χώρα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, είπε ο κ. Σπίρτζης,

    Σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου, είπε ότι δείκτης προόδου είναι όταν ένα νοικοκυριό μετά τις 15 πρώτες ημέρες του μήνα να μπορεί να ζήσει, αν οι νέοι άνθρωποι δεν ήταν έρμαια, σε μια αγορά εργασίας ανεξέλεγκτη, αν με ένα κλικ έβγαινε η σύνταξη όπως υποσχεθήκατε εδώ και δύο χρόνια, να συνειδητοποιήσετε κι εσείς ότι ο κορΟνοϊός στα λεωφορεία κολλάει, να μην ξηλώνετε τα αρχαία και την πολιτιστική μας κληρονομιά στο μετρό της Θεσσαλονίκης και να μην τσιμεντώνετε την Ακρόπολη.

    Για το θέμα της μελέτης Λύτρα-Τσιόδρα, μίλησε για προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει «τα ψέματα του πρωθυπουργού». Χρειάζεται καμία μελέτη για να μας πει ότι τόσοι συμπολίτες μας πέθαναν, τόσοι διασωληνώθηκαν. Δεν τα έχετε αυτά τα στοιχεία; Δύο συστήματα με απευθείας αναθέσεις είχατε. Δύο επιτροπές εμπειρογνωμόνων είχατε. «Τι άριστοι είσαστε εσείς; Πόσο άχρηστη είναι αυτή η κυβέρνηση που δεν ξέρει τα στοιχεία και βασίζεται στον φίλτατο Σωτήρη, τον κύριο Τσιόρδα, που έκρυψε από τον πρωθυπουργό τα στοιχεία της μελέτης του, δήθεν, για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: sofokleousin.gr