Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Ann Linde, με δήλωσή της συστήνει στους Σουηδούς πολίτες, «να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι», μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει τις πτήσεις από την Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, αναφέρει:

“Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέπει τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή είναι λυπηρή καθώς προκαλεί αβεβαιότητα και ανησυχία στους ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει σε στενή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Οι Σουηδοί τουρίστες θα πρέπει να εξετάσουν το αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να ελέγξουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Τους προτείνουμε ακόμη να “κατεβάσουν” την εφαρμογή Resklar του υπουργείου, και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, στον ιστότοπο Sweden Abroad”.

Πηγή: sofokleousin.gr