Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι στη χώρα του τα επιπρόσθετα μέτρα, στα οποία συμφώνησαν οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τους κυβερνητικούς τους εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες, μπορεί να στοιχίσουν στη Γερμανία 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Ο στόχος τώρα είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία”, υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον δημόσιο ραδιοσταθμό ZDF ο Σολτς.

“Το γεγονός ότι ενεργήσαμε γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό είχε ως αποτέλεσμα η Γερμανία να αντιμετωπίσει την κρίση πολύ πιο καλά από άλλες (χώρες)”, σημείωσε.

Γαλλία

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις 3 Σεπτεμβρίου το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας της Γαλλίας λόγω της κρίσης που έχει προκληθεί από τον νέο κορονοϊό , δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στο πακέτο αυτό θα περιληφθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν σε υποστήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, πρόσθεσε ο Καστέξ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα παρουσιάσει λεπτομερώς το σχέδιό της ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί για τις 25 Αυγούστου, καθώς τώρα έχει επικεντρωθεί στην προετοιμασία του ανοίγματος των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Καστέξ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος ηγείται του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, δήλωσε ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr