Η εμπόλεμη σύρραξη στην Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε χθες ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς  με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας «στο επίκεντρο της ενενηντάλεπτης συνάντησης ήταν τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα». Οι δύο άνδρες «συμφωνήθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή για το θέμα – κοινός στόχος παραμένει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Θα εργαστούμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας πρόκειται να συζητήσει σήμερα για την κρίση στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η «τακτική ανταλλαγή απόψεων» του κ. Σολτς και της κ. φον ντερ Λάιεν προγραμματίστηκε εν όψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης και της Παρασκευής. Η συνάντησή τους θα αρχίσει γύρω στο μεσημέρι. Δεν αναμένεται να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: sofokleousin.gr