Συναγερμός έχει σημάνει στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα και τους συνδυασμούς μέτρων για την αναχαίτιση της πληθωριστικής λαίλαπας που σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και απειλεί την οικονομία.

Οι ανησυχίες εντείνονται, καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ενισχύονται αντί να αποδυναμωθούν και όπως όλα δείχνουν θα ενταθούν τον Μάιο, πριν αρχίσουν να φαίνονται – από τον Ιούνιο – οι θετικές επιπτώσεις των μέτρων και των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα πληθωρισμό 10,2%(!) για τον Απρίλιο, που αποτελεί ρεκόρ 28 ετών!  Η μεγάλη άνοδος του δείκτη οφείλεται κυρίως στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και στις τιμές τροφίμων και άλλων ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Προοίμιο επιτάχυνσης του πληθωρισμού ήταν τα  στοιχεία Eurostat για τον Απρίλιο, που έδειχναν τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή να “τρέχει” με 9,4%, από 8% τον Μάρτιο.

Πηγή: sofokleousin.gr