«Τα μεγάλα λόγια για τη “νέα εποχή” με την εκλογή Μπάιντεν τα έχουμε ξανακούσει και σε προηγούμενες εναλλαγές», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».

Πρόσθεσε ότι στη χώρα μας «και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν μεγάλες δουλειές με τον Τραμπ και δεν μπορούν σήμερα να τον ρίχνουν στο πυρ το εξώτερο».

Ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε πως με την κυβέρνηση Τραμπ υπεγράφη «η ελληνοαμερικανική συμφωνία, έγινε πολυετής σχεδιαζόμενη ανανέωση των βάσεων στη χώρα μας, δόθηκαν και νέες βάσεις, υπεγράφη η ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία των Πρεσπών».

«Για τη χώρα μας δεν αλλάζει κάτι με την εκλογή του Μπάιντεν, καθώς η πολιτική των ΗΠΑ έχει βάθος, θεωρεί την Τουρκία στρατηγικό σύμμαχο, κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις χθες από το νέο υπουργό Εξωτερικών, και η πολιτική που ακουμπά την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς τους, έχει αποτύχει. Δεν μπορούμε να παίζουμε τα παιχνίδια των Αμερικανών, να στέλνουμε στρατεύματα έξω από τα σύνορα, “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία, στρατεύματα στο Μάλι και να πληρώνουμε δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Σοφιανός σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ανέφερε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε χθες πρόταση νόμου για άμεσα μέτρα στήριξης των χιλιάδων επαγγελματιών στο χώρο του εμπορίου, της αγροτικής οικονομίας και της εστίασης.

«Μιλάμε για καταστροφή, μιλάμε για βίαιη επίθεση στο εναπομείναν εισόδημα αυτού του κόσμου και αυτά τα μέτρα είναι αναγκαίες ανάσες που πρέπει να παρθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής»

Ο Ν. Σοφιανός κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική διαχείρισης της κατάστασης, καθώς δεν πήρε κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ουσιαστικά «στηρίζει τμήματα του κεφαλαίου και το “μάρμαρο” το πληρώνει πάλι ο λαός», επικαλούμενος τα πρόσφατα στοιχεία που καταγράφουν τη βύθιση του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν θα μείνουμε απαθείς σε μια εγκληματική πολιτική διαχείρισης, δεν θα κλείσουν στόματα, ο κόσμος διεκδικεί και θα διεκδικήσει ακόμα πιο δυναμικά απέναντι στις συνέπειες αυτής της πολιτικής που ήδη ζούμε» τόνισε ο Ν. Σοφιανός.

Ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε επίσης την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας και την απόφασή της «να δώσει 30 εκατομμύρια για την πρόσληψη αστυνομικών για να μην κλείνουν τα Πανεπιστήμια κι ενώ τα Ιδρύματα είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο λόγω κορονοϊού και της έλλειψης μέτρων προστασίας».

«Εμείς απαιτούμε εδώ και τώρα να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να διευκολυνθούν οι φοιτητές για να πάνε στους χώρους των πανεπιστημίων στις πόλεις σε όλη την Ελλάδα για να προετοιμαστούν για την εξεταστική» πρόσθεσε.

«Δεν θα εφαρμοστεί στα ελληνικά πανεπιστήμια το πλέγμα αυταρχισμού, χαφιεδισμού και καταστολής που θέλει η κυβέρνηση», επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας πως σήμερα είναι η διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων «ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης».

Πηγή: sofokleousin.gr