Άνοδος 12 ποσοστιαίων μονάδων στην ύφεση του έτους θα φέρει ένα νέο γενικό lockdown, όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος τόνισε πως «θα έχουμε μια σοβαρή οπισθοδρόμηση στην ψυχολογία της οικονομίας και αυξημένη πίεση στις επιχειρήσεις που πιέζονται όλο αυτό το διάστημα και προσπαθούν να ορθοποδήσουν»

Σχετικά με τους πληγέντες κλάδους, επεσήμανε ότι «αν πάμε στον Οκτώβριο έχουμε μία ούτως ή άλλως μείωση του τουριστικού κλάδου, μας ανησυχεί η κατάσταση των 12μηνων ξενοδοχείων. Υπάρχουν κλάδοι όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εστίαση, η ψυχαγωγία που μας ανησυχούν περισσότερο».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε επίσης πως «θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους ανοιχτούς χώρους όσο περισσότερο γίνεται ανοιχτούς», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, σημείωσε για τα περίπτερα: «Όπου υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα, υπάρχει και παρέμβαση από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει λύση για την νυχτερινή βάρδια. Έχουμε τα εργαλεία, όπως η 4η επιστρεπτέα προκαταβολή. Θα είναι σε κλάδους οι οποίοι πιέζονται ιδιαίτερα και υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα, να κάνουμε ένα κομμάτι της επιστρεπτέας προκαταβολής, μη επιστρεπτέο».

«Θα παρακολουθήσουμε τις πραγματικές απώλειες τζίρου για να δούμε πόσο έντονη θα είναι αυτή η παρέμβαση. Προσπαθούμε να ακολουθούμε με βάση ότι συμβαίνει σε συγκεκριμένους κλάδους, ώστε οι ενισχύσεις να δίνονται με ακρίβεια», κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

Πηγή: sofokleousin.gr