Σε Σκύδρα και Αριδαία βρίσκονται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργήσουν τεστ και ιχνηλατήσεις, ύστερα από τη νέα υγειονομική βόμβα που έσκασε στην περιοχή κι αφορά σε ένα εργοστάσιο κονσερβοποιίας στο οποίο βρέθηκαν 114 κρούσματα. Από χθες γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Δύο εργαζόμενοι στον τομέα παραγωγής της εταιρείας που πήγαν αυτοβούλως για εξέταση στις 28/9 και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αποτέλεσαν την αφορμή για να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 τα συνολικά 427 άτομα που απασχολούνται στον ίδιο τομέα. Αυτό αναφέρει η νομική εκπρόσωπος της κονσερβοποιίας «Κρόνος», Ηλιάνα Μέγα, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξηγώντας ότι η προαναφερόμενη εξέλιξη προέκυψε παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην «Κρόνος» θερμομετρούνται στη στάση, πριν από την είσοδό τους στα λεωφορεία και περνούσαν από θερμοκάμερα, προτού εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου, ενώ «η κονσερβοποιία είχε φροντίσει να απολυμαίνονται μέχρι και τα παπούτσια των εργαζομένων, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους».

Οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι της «Κρόνος» είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με την κονσερβοποιία, η οποία τονίζει, σε ανακοίνωσηή της, ότι σε κάθε στάδιο των ενεργειών, ευρημάτων και θεμάτων που αντιμετώπισε είχε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις 20/8 είχαν επιβεβαιωθεί θετικοί στη νόσο του κορονοϊού δύο εργαζόμενοί της και, μετά από επικοινωνία της «Κρόνος» με τον ΕΟΔΥ, υποβλήθηκε σε τεστ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της και λήφθηκαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη διασπορά του ιού.

Πηγή: sofokleousin.gr