Σύντομα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις επιχειρήσεις, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Πρόσθεσε δε, πως «θα έρθει σύντομα προς υλοποίηση πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε ταράτσες, στέγες κτλ».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ακόμα πως η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης εξαρτάται από το πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος: «Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «η Ευρώπη καλείται να αγοράσει πολύ πιο ακριβά το φυσικό αέριο, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου και μοιραία χάνει ανταγωνιστικότητα από την ενεργειακή κρίση». Ειδικά για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ύπαρξη του θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη διμερών συμβολαίων για την παροχή ενέργειας.

Τον κ. Σκρέκα προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, επιχειρηματίας Ιωάννης Μασούτης.

Πηγή: sofokleousin.gr