Τα 600 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει η κρατική επιδότηση του ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε πως «η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας

Για τη χθεσινή συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο υπουργείο, επισήμανε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Σχετικά με τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, ο υπουργός δήλωσε πως κινούνται σε δύο άξονες, αφενός «τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, αφετέρου την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις».

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» και παραδέχθηκε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν «δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση» και πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείνοντας, ο υπουργός σημείωσε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».

Πηγή: sofokleousin.gr