Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για το Σχέδιο Ανάκαμψης άσκησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, κάνοντας λόγο για σκόπιμες ασάφειες και κατηγορώντας την ότι δεν έκανε καμία διαβούλευση, αγνοώντας και περιφρονώντας την κοινωνία και τα κόμματα.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για κρυφές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ επεσήμανε ότι είναι ανάγκη όσο ποτέ, να κατατεθεί «ένα εθνικό και όχι κομματικό σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

   «Το κείμενο είναι λιτό, του Σχεδίου Ανάκαμψης, άρα διαπραγματεύεστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πράγματα που εμείς αγνοούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε ότι, «για πρώτη φορά οι Περιφέρειες δεν μετέχουν σε έναν οργανωμένο διάλογο για να πουν την άποψη τους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από την υγειονομική πανδημία».

   Από την πλευρά της, η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, χαρακτήρισε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, ως την μεγαλύτερη ευκαιρία της τελευταίας δεκαετίας, αν τηρηθούν ορισμένες απαραίτητες προϋποθέσεις.

   «Στην παρούσα χρονική συγκυρία, έχοντας την εθνική εμπειρία 10 ετών Μνημονίων και ενός και πλέον έτους παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η είδηση της δεκαετίας είναι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» τόνισε η κ. Κεφαλίδου και συμπλήρωσε: «Αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την χώρα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βγει μπροστά υπό τρεις βασικές προϋποθέσεις:

   – αν αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο, τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και των υπηρεσιών του,

   – αν βελτιώσει τις υποδομές και

   – αν διευρύνει την οικονομική της βάση, με την ελληνική κοινωνία ώριμη να ανταποκριθεί στην τεράστια πρόκληση μετασχηματισμού της ίδιας αλλά και της χώρας».

   «Είναι πράγματι η ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα; Σε αυτό απαντούμε θετικά. Το αν θα τα καταφέρουμε, είναι μια άλλη συζήτηση», κατέληξε η Κεφαλίδου.

Πηγή: sofokleousin.gr