Αιχμηρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία η οποία ανακάλυψε ζήτημα με το πόθεν έσχες του δίνει ο Παύλος Πολάκης. «Αφού παραδέχονται πως τα πόθεν έσχες μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα και αρχειοθετηθήκαν μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, προσπαθούν ξανά να θολώσουν τα νερά λέγοντας πως υπέβαλα συμπληρωματικές τροποποιητικές δηλώσεις μετά το έλεγχο των ορκωτών λογιστών» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτό που δεν λέτε -επίτηδες και θα φανεί στο τέλος αυτού που γράφω γιατί- είναι τα εξής: Αυτό που ζήτησαν οι ελεγκτές σε μένα και πολλούς άλλους βουλευτές ή πολιτικά πρόσωπα, ήταν να έχει υπογράψει τις δηλώσεις πόθεν έσχες 2016 – 2018 και η σύζυγός μου εκτός από εμένα! Όχι να δηλώσει το ιατρείο “επιχειρηματική δραστηριότητα”, που είχα δήθεν αποκρύψει, όπως ψευδόμενοι αισχρά ξαναλέτε!» τονίζει ο Παύλος Πολάκης και αποκαλεί τα στελέχη της ΝΔ «κοινούς απατεώνες».

Παράλληλα αναφέρει πως το ύψος της αποζημίωσης που θα ζητήσει από τον διευθυντή και το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ για αυτόν και αλλά τόσα για τη σύζυγό του.

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής; Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού».

Πηγή: sofokleousin.gr